Frequently Asked Questions

På siden her finder du svar på de oftest stillede spørgsmål til vores produkter og løsninger. Her kan du hurtigt få svar på dit eller din kundes spørgsmål.

Du er naturligvis altid velkommen til at kontakte EXHAUSTO for yderligere information.

Find svar på dine tekniske spørgsmål her

Der findes forskellige principper for styring af ventilationsanlæg. Der er mange faktorer, der har indflydelse på hvilket styringsprincip, der anbefales til den enkelte løsning.

Læs mere om styringsprincipperne her

Beregningsprogrammet EXselectPRO kan levere CAD-modeller til VEX4000 serien på tre måder:

  • AutoCAD 3D modeller i DXF-format
  • MagiCAD plugin til AutoCAD
  • MagiCAD plugin til Revit

Læs hvordan på siden her.

 

Find dokumenterne via EXHAUSTO’s ordrenr. eller dokumentsøgning lige her.

Benyt EXHAUSTOs gratis produktvalgsprogrammer til beregning af ventilationsanlæg og ventilatorløsninger.

Benyt beregningsprogrammet EXselectRPO til beregning af VEX4000/5000, CX3000 og VEX100/200/300. Benyt Selector-PoWair til VEX40T og EXselect til vores forskellige ventilatorer samt taghætter.

 Vi tilbyder desuden altid gratis rådgivning om ventilationsprodukter og systemløsninger. Kontakt os for at høre nærmere.

Kapacitet på ventilationsaggregater skal beregnes i EXselectPRO. Find programmet her.

Om du skal vælge en central eller decentral løsning kommer an på installationen. Bliv klogere på dette her.

Ja, alle vores emhætter er til centraludsugning og til decentrale anlæg. Se yderligere informationer om vores emhætter her.

Emopfangevne er en måleenhed, der måler hvor effektiv emhætten er ved en given luftmængde.

Værdien illustrerer hvor stor en del af madlavningsfugten emhætten fjerner under madlavningsprocessen. Emopfangevne måles iht EN13 141-3 og angives i %. Jf BR18 § 443 skal emopfang være mindst 75%.

Læs mere om emopfangsevnen her.

Spørgsmål og svar om certificeringer og regler

Med et Eurovent-certificeret ventilationsaggregat får du garanti for aggregatets performance, idet aggregatet er testet i henhold til en række krav og parametre. Det gør det langt nemmere at sammenligne aggregater, idet det er nemt at se om det er to ensartede produkter, der sammenlignes.

Læs mere Eurovent-certifcering her

Bygningsreglementet henviser i dag til BUILDs levetidstabel (BUILD RAPPORT 2021:32). Her er den generiske værdi for levetiden på ventilationsaggregater 25 år. Dette går fint i tråd med vores erfaringer i dag. Dog afhænger levetiden selvfølgelig af brug og vedligehold af aggregaterne. 

Brandnormen DS428 stiller krav til design af ventilation. Brandsikring af ventilationsanlæg vha DS428 kan ske på mange måder. Standarden er meget omfattende.

Vi hjælper dig med at forstå alle reglerne på siden her.

For at reducere det europæiske energiforbrug stiller EU krav til energieffektiviteten i energiforbrugende produkter, også kendt som Ecodesigndirektivet (2009/125/EC).

Bliv klogere på ecodesignkravet og hvad det har af betydning for dig her.

Flere og flere nye boligbyggerier møder krav om DGNB-certificering.

DGNB er en certificeringsordning målrettet bygninger og byområder. Systemet bygger på den helhedsorienterede tilgang til bæredygtighed (FN’s definition) med de tre hovedsøjler: social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed.

Du kan læse endnu mere om systemet samt, hvordan du kan få 15 point på dit næste boligprojekt her.

Den 1. juli 2018 trådte en ny filterstandard i kraft. Standarden er medvirkende til, at filtereffektivitet og klassificering er i bedre overensstemmelse med virkeligheden samt samme standard over hele verden, hvilket skaber mindre forvirring.

Se siden her, for at blive klogere på hvilke filtre der passer til dit ventilationsaggregat.

Arbejdstilsynets vejledning omkring temperatur i arbejdsrum på faste arbejdssteder angiver: Generelt bør temperaturen under normale klima og arbejdsforhold holdes på 20-22°C ved stillesiddende og må ikke overstige 25°C. 

DS469 beskriver nogle generelle krav til køling af bygninger.

Det kan være svært at overholde disse temperaturgrænser om sommeren uden at gøre noget særskilt. Det kan bl.a. løses med integreret køleanlæg eller som varmepumpe. Læs mere om løsningen her.

I henhold til BR18 §436 må det specifikke elforbrug til lufttransport ikke overstige:

  • 1500 J/m³ ved kontant ydelse
  • 1800 J/m³ ved variabel ydelse
  • 1200 J/m³ ved grundluftskifte til etageboliger
  • 600 J/m³ ved udsugningsanlæg

Ved procesanlæg, som køkkenanlæg, der udelukkende ventilerer for at fjerne forureningskilder, er der intet krav til det specifikke elforbrug. 

Læs mere om lovgivningen her.

I henhold til BR18 §439 og §441 skal der bimåler på ventilationsanlægget, når det overstiger 3.000 kWh pr. år. Hvis varmeforbruget til varmeflader overstiger 10.000 kWh pr. år, skal varmeforbruget måles. Elforbruget til elvarmeflader, hvor det overstiger 3.000 kWh pr. år, skal det ligeledes måles.

Ovenstående er gældende både ved nybyg og ny installation i eksisterende bygning.

Spørgsmål om bestilling af dit nye ventilationsaggregat

EXHAUSTOs ventilationsløsninger anvendes primært til komfort- og miljøventilation og er med til at sikre et sundt indeklima i boliger, kontorer, skoler, institutioner, forretninger og produktionslokaler. Ventilation med varmegenvinding sørger for udsugning af den brugte luft og indblæsning af frisk udeluft.

 

Ventilationsløsningerne kan anvendes til såvel nybyggeri som renovering af ejendomme, herunder til etablering af ventilation med varmegenvinding i eksisterende etageejendomme. 

 

Kontakt os for rådgivning om hvilken type ventilationssystem, der passer til netop dit projekt.

Kontakt vores salgsafdeling. Ring gerne til os eller send en mail.

Vi sidder klar til at rådgive og hjælpe dig med den rette løsning til netop dit projekt og guider dig gennem hele processen.

Når anlægget leveres, er alle sensorer internt i aggregatet forbundet til automatiktavlen. Derudover er automatikken konfigureret i forhold til tillægskomponenter, eks. kanalmonteret trykføler.

Derudover er der en række ind- og udgange til bl.a. CTS-systemer. Så kort sagt betyder det, at anlægget skal tilsluttes spænding, og så er det i stand til at drifte på den mest energieffektive måde

Læs mere om vores forskellige automatikker til aggregater her

Langt de fleste af vores VEX-aggregater kan leveres som SPLIT, sådan at det kan transporteres ind i mindre dele.

Læs mere om VEX-aggregater leveret som SPLIT her

EXHAUSTO producerer i Langeskov på Fyn samt i Flå i Norge. Selskabet har salgsselskaber i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland. EXHAUSTO er en del af den franske ALDES-gruppe, og vi sælger også produkter, der er produceret på vores fabrikker i Frankrig og Belgien.

 

Læs mere om Aldes her