DGNB-systemet

Læs mere om DGNB-systemet her

DGNB er en certificeringsordning målrettet bygninger og byområder. Systemet bygger på den helhedsorienterede tilgang til bæredygtighed (FN’s definition) med de tre hovedsøjler: social-, økonomisk- og miljømæssig bæredygtighed. Systemet er dynamisk og kriterierne opdateres løbende i takt med, at branchen hele tiden får ny viden og praksis.

I DGNB-systemet stilles der ikke specifikke krav til bestemte løsninger eller materialer, da bygninger har forskellige funktioner og forskellige krav - de evalueres ud fra en samlet performance. Evalueringen af dit projekt placerer dig på en DGNB trappe fra bronze til platin niveau alt efter ambition og certificeringstype.

Målet er at få så lavt et aftryk som muligt. Det giver ikke alene en mindre miljøbelastning, men er også et godt incitament for bygherrerne. De kan nemlig opnå langt bedre lånebetingelser i forbindelse med finansieringen af nye bygninger. Långiver får selv grønne point for at finansiere grønt byggeri og levere på DGNB og andre frivillige ordninger. 

Har du spørgsmål?

Har du et projekt, hvor køling skal tænkes ind, så tøv ikke med at kontakte os for kompetent rådgivning.

Bravidas krav til bæredygtighed blev indfriet

Bravidas nye domicil

DGNB-certificering var et ufravigeligt krav. Løsningen blev VEX4000.  

Flere og flere boligbyggerier møder krav om DGNB-certificering

Derfor har vi fået  vores velkendte udtræksemhætte ESL145 3.-parts verificeret hos Teknologisk Institut.

Skal dit næste boligbyggeri certificeres som bæredygtigt med et sølv, guld eller platin DGNB-certifikat, så kan du opnå 15 ekstra point ved at vælge ESL145 i kombination med et af vores aggregater.