Historie

EXHAUSTO blev grundlagt i 1957 i Sorø på Sjælland. Baggrunden var en unik idé om at konstruere en røgsuger til installation på toppen af skorstenen for at skabe det optimale træk til åbne ildsteder, træfyr og kedler.

I 1963 flyttede firmaet til den nuværende adresse i Langeskov på Fyn. Samtidig blev produktprogrammet udvidet med tagventilatorer. Dette blev starten til en betydelig udvikling på ventilationsmarkedet, og ventilatorer og luftbehandlingsaggregater udgør i dag den overvejende del af vores forretning.

I 2007 blev salget af røgsugere samlet i et selvstændigt firma (nu exodraft a/s), mens EXHAUSTO A/S fortsatte med al produktion og salg af ventilationsprodukter.

I 2010 købte vi den norske ventilationsvirksomhed Novema Aggregater. Ligeledes i 2010 blev EXHAUSTO  overtaget af VKR Holding, der i 2012 solgte aktiemajoriteten i EXHAUSTO A/S til den danske kapitalfond Axcel.

I  2016 blev EXHAUSTO overtaget af den franske ALDES-koncern som et vigtigt skridt frem mod en geografisk ekspansion af ALDES-koncernen mod de nordiske markeder. På produktsiden forventes stor synergi mellem de to virksomheders produktporteføljer.


Calculation_300W

Beregnings-
programmer

Benyt EXHAUSTOs gratis online beregningsprogrammer til beregning af ventilationsanlæg og systemløsninger

Find beregningsprogrammer her
Vex overview

VEX-oversigt

Få et hurtigt overblik over hele programmet af kompakte VEX-aggregater med varmegenvinding.

Se VEX-oversigten her