Vores rejse

EXHAUSTO er den del af den franske Aldes koncern – en familieejet koncern, som er grundlagt i 1925. Aldes Group er en design- og produktionsvirksomhed specialiseret i indeklimaløsninger. Løsningerne er målrettet boliger, kontorer, hoteller, skoler og virksomheder.

Med overtagelsen af EXHAUSTO i 2016 er koncernen blandt de største europæiske virksomheder specialiseret i innovative ventilationsløsninger. Vi omsætter ca. 400 M EUR og har 1.800 kollegaer fordelt på 13 lande.

Direktør Mads Rosenmeier fortæller om EXHAUSTO A/S

Sådan startede det

Vores historie om ”Engineering Air” tager sit afsæt i en unik ingeniørtanke tilbage i 1957. Ideen var at udvikle og fremstille en røgsuger til toppen af skorstene for at optimere ”trækket” fra åbne ildsteder, træfyr og kedler.

I 1963 flytter vi til Langeskov på Fyn og udvider produktprogrammet med tagventilatorer. Det blev starten på en betydelig udvikling på ventilationsmarkedet og i dag udgør ventilatorer og luftbehandlingsaggregater den overvejende del af vores forretning.

I 1978 – i årene med energikrise i Europa – udvikler vi den første generation VEX, et varmegenvindingsaggregat, som skal sikre mere energieffektivt indeklima end man hidtil har opnået med simpel udsugning.

Ekspansion og nye teknologier

Frem mod årtusindeskiftet sker en løbende ekspansion af både produktion og markeder, datterselskaber etableres i Norden og Tyskland og mange nye, mere energieffektive produktserier lanceres. I 1999 lanceres den første serie af VEX varmegenvindingsaggregater med integreret køling.

I de kommende år føjes nye varmegenvindingsteknologier til produktserierne – rotorveksler og siden modstrømsveksler – og vores produktprogram leverer de løsninger som efterspørges på nuværende og kommende markeder.

I 2007 blev salget af røgsugere udskilt i selskabet Exodraft A/S, mens vi fortsatte med at udvikle, fremstille og sælge ventilationsløsninger. 

Nye ejere, nye muligheder

I 2010 opkøber vi den norske ventilationsvirksomhed Novema Aggregater AS og bliver samme år solgt til VKR Holding. To år efter sælger de nye ejere aktiemajoriteten til den danske kapitalfond Axcel.

Franske Aldes Group overtager EXHAUSTO i 2016 som et strategisk tiltag mod en internationalisering af Aldes Group. 

I 2022 køber Aldes den franske AERECO-koncern og styrker dermed sin position som multi-brand koncern.