Fremtidens grønne emhætter

15.12.21

Støtte til udvikling af mere energieffektive emhætter

Green city drawing

Udvikling af ny type emhætte

Støtte fra Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram

Teknologisk Institut har i samarbejde med ventilationsvirksomheden EXHAUSTO og DTU Byg modtaget støtte til at udvikle nye typer af emhætter, som er mere effektive samtidig med at det gode indeklima sikres med lav partikelforurening og høj energieffektivitet.
 
”Set i projektteamets perspektiv er der virkelig behov for at optimere dagens emhætter og vi er meget tilfredse med at EUDP har samme opfattelse af projektets vigtighed. På baggrund af flere undersøgelser ved vi, at netop madlavning og specielt stegning ved høj temperatur udvikler ekstremt mange partikler, og rigtig mange emhætter kan have svært ved at fange disse partikler og ligeledes leve op til kravene i BR18.
 
På baggrund af forskningsresultater på bl.a. DTU ved vi tillige, at partikler i indeklimaet påvirker vores helbred rigtig meget, og i nogle tilfælde overstiger niveauet af skadelige partikler i hjemmet, hvad man kan opleve på Åboulevarden i København i myldretiden.
 
I dette projekt er det ikke kun vores ambition, at forbedre emhættens effektivitet, men tillige at reducere behovet for luftmængde og forsøge at tænke længere fremad med hensyn til at reducere energiforbruget.
 
Så enkelt er det – vi drømmer om at opnå det ’umulige’, set med dagens øjne”, udtaler Produkt ekspert Henning Grønbæk, EXHAUSTO.
 

 

KONTAKT OS I DAG

Få gratis rådgivning om ventilations-
produkter og systemløsninger 

EXHAUSTO A/S
Odensevej 76
DK 5550 Langeskov

Tel +45 65 66 12 34
E-mail: salgdk@exhausto.dk
Sleeping boy - healthy living

BROCHURE: LIVING BOLIGVENTILATION

EXHAUSTO står bag i dig hele vejen, fra projektering til teknisk support og service.

Hent brochuren her
teaser osopfang

Sådan testes emhætters osopfang

Find information i folderen "Cooker Hoods Odour Extraction According to
EN 13141-3"

Find folderen her