Ekspertens udtalelser

Pawel Wargocki

Ph.d., ass. professor Pawel Warcocki, ICIEE, ved DTU i København har undersøgt hvad indendørs luftforurening gør ved os mennesker.

 

Hør ham fortælle hvad der skaber luftforurening og hvordan vi kan mindske forureningen.

Indoor Air Quality (IAQ) - en del af vores DNA

Hos EXHAUSTO  er Indoor Air Quality (IAQ) ikke så vanskeligt - godt indeklima er en del af vores DNA. I årtier har vi samarbejdet med fagfolk i byggebranchen for at bidrage til at skabe sundere indeklima.

Vores kompetencer inden for luftbehandling gør os i stand til at hjælpe med at designe intelligente, indendørs opholdsområder, som værner om menneskers sundhed. Hvor vi bor, arbejder og har det sjovt, holder Aldes /EXHAUSTO øje med brugernes trivsel gennem innovative løsninger, der forbedrer den indendørs luftkvalitet. Læs mere om hvor stor betydning det gode indeklima har for vores velvære lige her.

Højtydende, energirigtige løsninger, der respekterer miljøet, gør det muligt at forny og rense indeluften samt at opvarme og afkøle den.

12.000 liter - svarer til 26.000 åndedrag

Det er den mængde luft, vi indånder hver dag

Vidste du?
... at indeluften er op til 8 gange mere forurenet end udeluften, samtidigt med at vi tilbringer op til 90 % af vores tid indendørs?

... at dårlig indendørs luftkvalitet kan føre til kræft, allergi, søvnløshed og andre åndedrætsproblemer, som påvirker omkring 235 millioner mennesker* i verden hvert år?

... at god ventilation også vist sig at reducere risikoen for smitte af vira. Derfor er det nødvendigt med pålidelige og effektive ventilations- og luftrensningsløsninger, især fordi en virus som COVID-19 ser ud til at blive et sæsonbetinget problem ligesom influenza.

* Ifølge WHO
** Murray CJL, Piot P. The potential future of the covid-19 pandemic: will SARS-CoV-2 become a recurrent seasonal infection, 2021

EXHAUSTO er med dig hele vejen

Hvordan ved du, om rummet er godt ventileret?

En af nøgleindikatorerne er koncentrationen af kuldioxid (CO2) i et rum. Denne lugtfri og farveløse gas, der er naturligt til stede i atmosfæren, produceres også af levende organismer, herunder af mennesker, når de trækker vejret. Styring af CO2-niveauet i lukkede rum er afgørende; jo højere CO2-niveauet er, jo dårligere er indeklimaet, og det kan i sidste ende blive farligt for brugerne. Derfor bør koncentrationen af CO2 i et rum ikke overstige 1000 ppm.

EXHAUSTO, der er specialist i indeklimaløsninger, står klar til at give dig komplette ventilationsløsninger, der kan behovstyres efter f.eks. CO2-niveau, fugtniveau eller ud fra om rummet er i brug. Vi hjælper dig, med at finde den mest optimale ventilationsløsning til dit projekt.

** Murray CJL, Piot P. The potential future of the covid-19 pandemic: will SARS-CoV-2 become a recurrent seasonal infection, 2021

Til decentral boligventilation

Læs mere om VEX40T her

VEX40T er et kompakt og energieffektivt ventilationsaggregat beregnet til indbygning i et garderobeskab - den sidder lige i skabet! VEX40T er enkelt at montere, har et lavt energiforbrug og et stort udvalg af filtre, så indeklimaet kan tilpasses både brugerens forventninger og det udendørs miljø.

Til central boligventilation

Læs mere om VEX300T her

VEX300T, en pladsbesparende løsning, der er konstrueret med indbygget køle- eller varmeflade og alle fire studse i top. Dette giver et minimalt krav til gulvplads. VEX300T er meget energieffektiv, lydsvag og enkel såvel at installere som vedligeholde.

Til ventilation af klasselokaler

Læs mere om DEX3000 her

DEX3000, det intelligente luftbehandlingsanlæg, er vores skole-unit. Takket være den integrerede CO2-føler vil ventilationsniveauet variere og tilpasse sig antallet af elever/studerende, så de hele tiden oplever et behageligt indeklima. Andre fordele: Det er nemt at installere – et anlæg i hvert lokale uden fælles kanalsystem – smart til renoveringsprojekter.

Til kontorventilation

Læs mere om VEX4000 her

Det avancerede og meget energieffektive VEX4000 modulaggregat sørger for et godt indeklima på kontoret. Med en lang række moduler har du mulighed for at sammensætte netop det VEX4000-aggregat, som passer til dit projekt.

Som en særlige energirigtig løsning kan VEX4000 vælges med reversibel køle-varmepumpe. Den indbyggede automatik styrer bl.a. luftmængder, varme og køling og sikrer derfor en optimal styring af indeklimaet.

Ovennævnte løsninger præsenterer kun et udsnit af vores brede produktpallette.

Du er altid velkommen til at kontakte os, så vi kan hjælpe dig med at finde den optimale løsning til netop dit projekt.