Projektet

NEXTDOOR på 9. sal

NEXTDOOR blev grundlagt i 2015 og tilbyder en ny generation af arbejdspladser. Siden den første åbning i Issy-Les-Moulineau har NEXTDOOR åbnet yderligere 7 kontorbygninger (5 i Paris, 2 i Lyon).

Lyon Part-Dieu-bygningen blev indviet i september 2017, men restaurantområdet var dog endnu ikke planlagt.

I slutningen af juli 2017 mødtes Sacha Melamedoff og Vincent Thorez med projektlederne Barbanel og hovedentreprenøren Korus . Formålet var at planlægge installationen af ventilationsaggregat til en kapacitet på 12.000 m3/h til NEXTDOOR-restauranten i teknikrummet på 9. etage i bygningen.

Løsningen

Aggregatet skulle være VEX4080 SPLIT inklusive blandeenhed, og skulle desuden suppleres med 4 zonevarmeflader i kanalen. Udfordringen var, at aggregatet skulle leveres adskilt (SPLIT udgave) og monteres på stedet, da det hverken var muligt at hejse det ind via taget eller i mindre sektioner.

Ved leveringen blev komponenterne transporteret til 8. etage med elevator og båret videre til 9. etage med håndkraft.

Herefter kunne montører fra EXHAUSTO A/S, Peter Mogensen og Jesper Krus samle aggregaterne i teknikrummet og efterfølgende slutteste dem.   

VEX4000

Luftmængder 1.050 til 36.000 m3/h

VEX4000 product picture
  • Alle sektioner er indbyrdes tilpasset hinanden for hver modelstørrelse, således at det komplette aggregat har samme bredde og højde overalt.
  • Aggregaterne kan leveres i LEFT og RIGHT udførelse.
  • Moduler leveres adskilt, hvilket vil være en fordel, hvis modulerne skal transporteres igennem døre.
  • Alle VEX4000-aggregater kan leveres med integreret automatik til avanceret styring af bl.a. luftmængder, varme, køling og befugtning.
  • VEX4000 beregnes og konfigureres i det Eurovent- og RLT-certificerede regneprogram EXselectPRO.