Projektet

I forbindelse med den grønne omstilling har Fjernvarme Fyn opført en ny biomassefyret kraft-/varmeværksblok. Blokken bliver fyret med flis og kan levere 160 MW, eller hvad der svarer til 30.000 husstandes årlige varmebehov. 

Den store konstruktion udleder en del varme i tavle- og elrum. For at komponenterne ikke overopheder, har EXHAUSTO leveret to VEX200 kompaktaggregater med roterende veksler, som bringer frisk luft til disse rum.

Løsningen leverer nøjagtigt den mængde af frisk luft, som kølingen kræver. Kølingen er ikke bare præcis og stabil, men også væsentligt billigere end traditionelle køleanlæg.

Samtidig bidrager ventilationsanlæggene til køling af rummene på en væsentligt billigere måde end traditionelle køleanlæg. 

Udbudt som fagentreprise

Mads Skov Hansen fra Fjernvarme Fyn har været projektleder på bygningsdelen af kraft-/varmeværksblokken. Han fortæller, at installationerne har været udbudt i fagentreprise, og at der i valget af komponenter, blev lagt særligt vægt på kvalitet og pris.

 

Installationen

Airteam i Esbjerg vandt ventilationsentreprisen og har stået for installation af de to EXHAUSTO VEX200 kompaktaggregater i 2022.

Data

Nybyg:2022
Type:Working, industri
Bygherre:Fjernvarme Fyn
Planlægning og projektledelse:Fjernvarme Fyn
Installation:Airteam Exbjerg

 

Produktet

VEX200 - Luftmængder 370 - 18.350 m3/h

VEX200 series
  • VEX200 med EC-motor og EXact2-automatik
  • Mulighed for højeffektiv rotor, og dermed højere virkningsgrad
  • Kan transporteres igennem et dørhul
  • Fleksible studsplaceringer
  • Kan bestilles som udendørsmodel