Projektet

Projektet er med stort fokus på energioptimerende løsninger med blandt andet opvarmning og køling fra energibrønde og genvinding med batterivekslere.

”Workplace Oo er af en solid bygningsmæssig kvalitet og har energiklasse B, idet lavt energiforbrug sikres gennem gode løsninger for energiforsyning, detaljer og materialevalg. Bygningen er delt op i to kroppe som kobles sammen ved et overdækket atrium af glas, som bidrager med dagslys på alle etager. Bygningen på hele 24.000m2 er fordelt på 8 etager og er det første blikket møder når du kommer op af Storos T-bane station”. (Citat: Workplace Oo)

EXHAUSTO AS blev valgt som leverandør af ventilationsløsningen, først og fremmest fordi vi på fabrikken i Flå er yderst fleksible og kan bygge aggregaterne efter kundens ønske. Dertil havde vi produktion både i Flå og på byggepladsen.

Installationen

De store CAHU’er er produceret i Flå, læsset på paller og transporteret til byggepladsen for montering ”on site” i løbet af cirka tre uger.

Batterierne (h=3m, l=6m) blev hejst ind i bygningens kælder og derefter hejst op i etagedelere før nedsænket på bundrammen. 
Sektionerne blev bygget rundt om batterierne før de resterende sektioner blev bygget op til den komplette løsning.

De store RVT400 CAHU’er (65.000m³/h) består af 14 batterier tilsammen, og vejer ca. 2 tons pr. batteri. Hver af disse består af 6 vifter – 3 til indblæsning og 3 til aftræk. Vifterne er af typen GMEB fra FläktWoods. Lufthastigheden over batterierne er 1,1 m/s og der måles op til 77% genvinding på disse, genvundet i de to store aggregater.

Alle CAHU’er er leveret uden automatik og koblet op til SD-anlæg (CTS-anlæg) fra Sauter med undtagelse af SMART2, som er leveret med NA2 (CAV styret).

Produkter

  • 2 stk. RVT400 CAHU 65.000m³/h
  • 2 stk. RVT245 CAHU 15.000m³/h
  • 1 stk. SMART2 2000m³/h
  • 1 stk. RVT125 CAHU 6000m³/h

EXHAUSTO Danmark leverer ikke RVT og SMART, men tilbyder blandt andet en tilpasset løsning af modulaggregater fra vores VEX4000 serie. Kontakt os for at høre mere.

Data

Bygherre:

Skanska Norge AS
Rådgiver:Norconsult AS
Entreprenør:Energima AS
EXHAUSTO kontaktperson(er):Børre Larsen, Distriktchef
bln@exhausto.no

Frode Valsted, Teknisk Chef
fva@exhausto.no

 

Produktet

VEX4000 - Luftmængder 1.050 til 36.000 m3/h

VEX4000 product picture
  • Alle sektioner er indbyrdes tilpasset hinanden for hver modelstørrelse, således at det komplette aggregat har samme bredde og højde overalt.
  • Aggregaterne kan leveres i LEFT og RIGHT udførelse.
  • Moduler leveres adskilt, hvilket vil være en fordel, hvis modulerne skal transporteres igennem døre.
  • Alle VEX4000-aggregater kan leveres med integreret automatik til avanceret styring af bl.a. luftmængder, varme, køling og befugtning.
  • VEX4000 beregnes og konfigureres i det Eurovent- og RLT-certificerede regneprogram EXselectPRO.

 

 

outside_view

Udsigten fra terrassen hos Workplace Oo