Butiksbyggeri. 10.000 m2 udvidelse af Frederiksberg Centret

Frederiksberg Centret har efter flere års ombygning fået yderligere 10.000 m2 shoppingareal og er dermed blevet en stærk konkurrence til det københavnske Strøget få kilometer væk.

FBC01
 

Med den nye tredje etage er der rykker yderligere 25 butikker ind i Frederiksberg Centret, som også har fået yderligere et par spisesteder og ekstra toiletter til de omkring 6,4 mill. kunder, som hvert år besøger centret.

Frederiksberg Centret satser på, at de mange kunder skal have en god oplevelse, når de besøger de i alt 90 butikker og også sætter sig ned for at nyde en kop kaffe eller en let anretning. 

Derfor har et godt indeklima haft en høj prioritet. Det har været vigtigt, at luften over alt opleves ren og behagelig – uanset vejret uden for, og hvor i centret, kunderne befinder sig. 
Ventilationsløsningen på den nybyggede tredje etage er blevet seks Climaster ZCN-luftbehandlingsaggregater fra EXHAUSTO med en samlet kapacitet på 80.000 m3/h. Anlæggene er forsynet med køle- og varmeflader samt varmegenvinding.

De to ZCN-anlæg – ZCN21/18 – sikrer et godt indeklima i butiksområdet, mens de fire mindre ZCN-anlæg – ZCN13/8 – sørger for luftskiftet i bl.a. posthus samt restaurant- og toiletområderne. 

Der er tale om centrale anlæg med decentrale funktioner og decentral styring. Desuden er der direkte rørføringer fra toilet- og restaurantområder for at undgå luftgener, oplyser ansvarlig distriktschef Tom Palle fra EXHAUSTO i Storkøbenhavn.

På alle anlæg er der monteret F7-filtre på indblæsningsluften og F5-filtre på afkastluften.

I forbindelse med udbygningen af Frederiksberg Centret blev der delvist bygget nye teknikrum, men det har også været nødvendigt at benytte eksisterende teknikrum. Den løsning har betydet, at anlæggene er blevet leveret i sektioner for at få anlæggene ind i teknikrummene. Også de to store rotorvekslere blev færdigmonteres i teknikrummene.

 FBC02


Data 

Opgave

Udbygning af Frederiksberg Centeret, der bliver ventileret med 6 stk. ZCN ventilationsanlæg med en samlet kapacitet på 80.000 m3/h.

Ventilation

Ventilation af 10.000 m2 nybygget etage på Frederiksberg Centret med 25 butikker, toiletter samt restauranter.

EXHAUSTO har leveret

2 stk. ZCN 21/18 anlæg
4 stk.ZCN13/8
F5 og F7 filtre

Kontakt

EXHAUSTO
Odensevej 76
DK – 5550 Langeskov
Tel: +45-65661234
Kontaktperson:
Distriktschef Tom Palle
E-mail: top@exhausto.dk

KONTAKT OS I DAG

Få gratis rådgivning om ventilations-
produkter og systemløsninger 

EXHAUSTO A/S
Odensevej 76
DK 5550 Langeskov

Tel +45 65 66 12 34
E-mail: salgdk@exhausto.dk
Teaser-beregning

Beregnings-
programmer

Benyt EXHAUSTOs gratis online beregningsprogrammer til beregning af ventilationsanlæg og systemløsninger

Find beregningsprogrammer her
Vex overview

VEX-oversigt

Få et hurtigt overblik over hele programmet af kompakte VEX-aggregater med varmegenvinding.

Se VEX-oversigten her