Anbefalinger

Fugt er ikke kun til skade for bygningen - men også for mennesker

Fugt anses for at være den væsentligste kilde til forurening af indeluften og opstår ved beboernes ophold og aktivitet i boligen.

I en bolig, hvor husholdningen består af 4 personer, produceres der dagligt ca. 12 l vand, fra udånding, sved, bad, rengøring, madlavning etc. Den fugt skal fjernes enten ved hjælp af et mekanisk ventilationsanlæg eller manuel  ved at åbne af vinduer.

Skimmelsvamp kan undgås

Høj luftfugtighed giver god grobund for husstøvmider og skimmelsvamp, hvilket kan forårsage allergisymptomer hos overfølsomme personer. Skimmelsvamp bør derfor bekæmpes, når den opdages. Skimmelsvamp er også til skade for bygningen.

En relativ fugtighed på 75% får skimmelsporerne til at gro. Man bør derfor holde fugtigheden i indeluften under 40% på kolde vinterdage og under 75% på de fleste dage om sommeren.

 

Investér i et hygrometer, der kan måle luftfugtigheden, eller hold øje med den invendige side af ruden i stuen. Hvis der f.eks. er mindst 2 cm kondens, er det et tegn på, at der er for meget fugt i indeluften, og ventilationen er for dårlig.           Dug på ruden

KONTAKT OS I DAG

Få gratis rådgivning om ventilations-
produkter og systemløsninger 

EXHAUSTO A/S
Odensevej 76
DK 5550 Langeskov

Tel +45 65 66 12 34
E-mail: salgdk@exhausto.dk
EXact2 - for calculation

Beregnings-
programmer

Benyt EXHAUSTOs gratis online beregningsprogrammer til beregning af ventilationsanlæg og systemløsninger

Find beregningsprogrammer her
Vex overview

VEX-oversigt

Få et hurtigt overblik over hele programmet af kompakte VEX-aggregater med varmegenvinding.

Se VEX-oversigten her