REN LUFT ER IKKE EN SELVFØLGE I SKOLERNE
På mindre end en time rammer skoleeleverne CO2-muren. De bliver trætte, får hovedpine og bliver ukoncentrerede. Dårligt indeklima forringer både underviserens arbejdsbetingelser og sætter elevernes indlæringsevne drastisk ned.
Åbne vinduer frisker klasselokalerne op, men giver ofte problemer ift. støj, bilos, pollen og støv. For slet ikke at tale om træk og et stærkt varierende indeklima. Alt dette undgår du med et ventilationsanlæg, der styrer tilførslen af udeluft og udsugningen af indeluft.
Læs rapporten "Indeklima i klasselokaler - resultater"
I efteråret 2014 undersøgte 785 skoleklasser fra 270 skoler og gymnasier deres indeklima - på foranledning af Danish Science Factory. Måleresultaterne fra undersøgelserne er blevet sendt til forskere på DTU, og deres analyse er samlet i rapporten "MasseEksperiment 2014 - Indeklima i klasselokaler - resultater".
Du finder undersøgelsesrapporten her.
Hovedkonklusionen er, at indeklimaet på de danske skoler fortsat er dårligt, og det er ikke blevet forbedret siden en tilsvarende undersøgelse blev gennemført i 2009. Den anbefalede grænse for CO2-niveau er 1000 ppm, og den overskrides i 60 % af klasserne.
Prøv selv vores CO2-beregner og få indblik i, hvordan lokalets størrelse, undervisningstiden og antallet af elever påvirker CO2-niveauet.
Læs mere om
Se også indslag fra TV2 med interview af professor Geo Clausen, DTU
MasseEksperiment 2014
Læs mere om organisationen bag undersøgelsen:
Danish Science Factory
og selve undersøgelsen
MasseEksperimentet 2014