Kontormiljø Working ikon

ET GODT
ARBEJDSMILJØ KRÆVER
GOD VENTILATION

Vidste du, at et dårligt indeklima kan reducere dine medarbejderes produktivitet med op til 15 %? Og at antallet af fejl stiger, i takt med at temperaturen kommer over 20-22 grader eller CO2-indholdet overstiger 1000 ppm?

På kontorer med mange mennesker er for høj rumtemperatur ofte et problem. Dette skyldes varme fra computere, elektronik, belysning og mennesker. Store glaspartier med meget sollys kan forværre situationen yderligere. Med et ventilationsanlæg erstattes den tunge, varme luft med ny og frisk luft. Det gør de ansatte mere produktive og frem for alt: giver større velvære.

ØKONOMI, LOKALER OG LOVGIVNING - VEJEN TIL ET GODT INDEKLIMA KAN VÆRE LANG

Kontorer med store glaspartier og lavenergibygninger er blevet almindelige. Det giver stor intern varmebelastning, ofte med dårligt indeklima til følge.

Bygherrer og arkitekter udfordres af lokalesammensætningen, bygningens placering mm. Aktivitetsniveauet, intern varmebelastning og luftforureningen varierer meget, alt efter om man befinder sig i receptionen, mødelokalet, i åbne kontormiljøer eller i cellekontorer. Og ofte sætter økonomi en stopper for investeringen i - og den efterfølgende drift af - et godt ventilationsanlæg.

Men det kan betale sig at gøre noget ved indeklimaet. Studier viser nemlig, at hvis bare rumtemperaturen reduceres med et par grader, så stiger produktiviteten med 2-3 %. Åbne vinduer løser ikke problemet. Snarere tværtimod, for med dem kommer træk, støj, bilos og støv.

Sidst men ikke mindst stiller både Bygningsreglementet, standarder og Arbejdstilsynet en række krav. Se lovkravene her.

LØSNINGEN FINDES I 
BEHOVSSTYRET 
VENTILATION

Behovsstyret ventilation og køling er en intelligent måde at spare på energien og samtidigt sikre et optimalt indeklima. Derfor tilbyder EXHAUSTO flere forskellige styringsprincipper. 

Og fordi forskellige lokaler kræver forskellig ventilation, kan de bruges hver for sig eller i kombination med hinanden:

  • Konstant luftmængde (CAV)
  • Variabel luftmængde (VAV)
  • Behovsstyret luftmængde (DCV)
CAV/VAV/DCV

 Ved automatisk at reducere luftmængden, når personer ikke er til stede, eller ved at tilpasse luftmængden til lokalernes belastning, sparer du ikke kun energi til opvarmning af udeluft. Du reducerer også dit elforbrug til drift. EXHAUSTOs automatik giver optimale muligheder for at sikre lavt energiforbrug i alle typer lokaler.

PERFEKT TILPASSEDE VENTILATIONSSYSTEMER

Hos EXHAUSTO ved vi, at et optimalt indeklima kræver førsteklasses ventilationsaggregater. Uanset om du vælger et decentralt eller centralt ventilationsanlæg, har vi den helt rigtige løsning. Specielt til kontorer anbefaler vi disse serier:

 

VEX4000 - modulopbyggede aggregater som sættes sammen til den løsning, der passer præcis til dit projekt!

VEX300 - kompakte ventilationsaggregater med modstrømsveksler eller VEX200 - med roterende varmeveksler - altid en løsning!

RING OG FÅ GRATIS RÅDGIVNING TIL DIT PROJEKT
T: +45 6566 1234
E: salgdk@exhausto.dk 

Prøv vores beregningsværktøjer

Her på websitet findes også vores øvrige beregnerprogrammer som indeholder helt nye værktøjer. Klik her for at finde den, der passer dit behov.

 
 

Beregningsværktøjer

Laptop - calculate CITY

SE VORES CASES

Ikke to kontorbygninger er ens. Alle har specifikke behov og særlige udfordringer. Se, hvordan vi i samarbejde med virksomheder har løst deres ventilationsudfordringer og skabt et sundt indeklima for de ansatte.

working01

working02

KONTAKT OS

Behovsstyret, variabel eller konstant luftmængde? Modstrømsveksler eller roterende veksler? Vi står altid parat til at guide dig til den helt rigtige løsning. Kontakt os i dag, så finder vi sammen frem til præcis det setup, der passer til dit projekt.

RING OG FÅ GRATIS RÅDGIVNING TIL DIT PROJEKT
T: +45 6566 1234
E: salgdk@exhausto.dk