Living room Living ikon

VENTILATION:
NØGLEN TIL
ET GODT INDEKLIMA

Vores boliger bliver stadig tættere og tættere. Det bliver de i vores stræben efter at nedbringe energiforbruget. Men hvad der er godt for energiforbruget, kan være dårligt for indeklimaet. Den tætte konstruktion gør det vanskeligt at fjerne fugt, og med fugt skabes grobund for skimmelsvamp. Det forårsager ikke kun skader på selve bygningen, men giver også et usundt indeklima, som påvirker vores helbred og velbefindende.

DIN BOLIGS STØRSTE FJENDE ..

... er skimmelsvamp, og problemet kan opstå både i ældre, renoverede ejendomme og moderne, nybyggede boliger.

Renovering af boliger

Når boliger renoveres, skiftes vinduerne ud og facader og lofter efterisoleres. Det betyder, at du nu står over for to store udfordringer:

  • De gamle utætheder  er væk, og der tilføres ikke automatisk erstatningsluft til boligen
  • Ældre ejendomme er ikke forberedt til moderne ventilation. Pladsen er simpelthen for trang

Udfordringer ved nye ejendomme

Opføres nye boliger uden korrekt og tilstrækkelig ventilation, bliver indeklimaet dårligt pga. varme og ophobning af fugt, hvorfor skimmelsvamp vil begynde at sprede sig.

 

 

Lovgivning

Der findes en hel del lovgivning på området. Med EXHAUSTO som sparringspartner er du altid up to date, og vi giver dig et samlet overblik her.

SÅDAN KOMMER DU FUGTEN TIL LIVS

Kampen mod skimmelsvamp vindes med et godt ventilationsanlæg. Uanset alderen på din bolig, skal du overveje, om du vil benytte decentral eller central ventilation.

Den decentrale løsning er karakteriseret ved, at hver bolig (lejlighed) har sit eget lille aggregat, der sørger for ventilationen.

Den centrale løsning er karakteriseret ved, at et antal boliger (lejligheder) har et større fælles aggregat, der sørger for ventilationen i alle lejlighederne. Den indbyggede automatik sikrer, at der er optimale forhold i hver enkelt lejlighed.

Begge løsninger har sine fordele og ulemper. Derfor vil den optimale løsning altid afhænge af netop dit projekt. Få et overblik over fordelene og barriererne her.

Nye krav til brandsikring

Kravene til brandsikring af ventilationsløsninger er skærpet med indførelse af DS428:2019. Se vores løsningsforslag ved valg af brandsikringsløsning.

 
Living_central

CENTRAL VENTILATION

VEX300-serien er en række kompakte ventilationsaggregater specielt udviklet til central ventilation i boliger.
Læs om VEX300-serien her.

Læs mere om vores emhætteserier.

 


City, Living, Decentral ventilation VEX40T og Fabriano

DECENTRAL VENTILATION

VEX40T er beregnet til indbygning i skab i gang eller bryggers, og er særdeles velegnet både i forbindelse med nybyggeri og renovering af eksisterende byggeri.

Læs mere om VEX40T her

Læs mere om vores emhætteserier


PERFEKT TILPASSEDE VENTILATIONSSYSTEMER

Hos EXHAUSTO ved vi, at et optimalt indeklima kræver førsteklasses ventilationsaggregater. Uanset om du vælger et decentralt eller centralt ventilationsanlæg, har vi den helt rigtige løsning.

RING OG FÅ GRATIS RÅDGIVNING TIL
DIT PROJEKT

T: +45 6566 1234
E: salgdk@exhausto.dk 

BEREGN DIT PROJEKT 

Her på websitet findes vores forskellige beregnerprogrammer, klik her for at finde den, der passer dit behov.

 Living ikon
 

Beregningsværktøjer

Laptop - calculate CITY

SE VORES CASES

Hos EXHAUSTO trækker vi på mange års solid erfaring med ventilation af boliger. Tag et kig på vores cases og få inspiration til, hvordan dit ventilationssystem kan sammensættes.

living01

living02

KONTAKT OS

Centralt eller decentralt ventilationsanlæg? VEX300 eller VEX30? Vi står altid parat til at guide dig til den helt rigtige løsning. Kontakt os i dag, så finder vi sammen frem til præcis det setup, der passer til netop dit projekt.

RING OG FÅ GRATIS RÅDGIVNING TIL DIT PROJEKT
T: +45 6566 1234

E: salgdk@exhausto.dk