Lovgivning og standardisering

Her finder du de artikler, der omhandler lovgivning og standardisering

Februar 2017
Ny Eurovent RAHU gruppe: Ensretning af testmetoder på agendaen
 
Artiklen refererer fra det første møde i gruppen, et møde der bl.a. omhandlede testmetode for RVU (Residential Ventilation Unit). Artiklen henviser til sektionsleder Christian Grønborg Nicolaisens præsentation, som kan findes her.

15/2013
Hvad er Ecodesigndirektivet? (Publ.nr. 9.21)
I artiklen beskrives hvad Ecodesigndirektivet stiller krav til, og hvilke EXHAUSTO produkter der er omfattet af den nye forordning.

07/2012
Køling, mange køleanlæg overholder ikke lovgivningen (Publ.nr. 9.20)
Baggrunden for artiklen er den usikkerhed, som har præget ventilationsbranchen og dens kunder vedrørende fremstilling, levering og installering af køleanlæg til ventilationsanlæg.

Specielt har usikkerheden været stor ved importerede ventilationsaggregater med integrerede køleanlæg, da producenterne af disse aggregater ofte ikke bygger anlæggene iht. de danske regler, da disse regler ikke gælder i producenternes hjemland.

09/2011
Eurovent energiklassicficering 2011 (Publ. nr. 9.19) 
Artiklen omhandler reglerne bag energiklassificering af ventilationsaggregater. Eurovents energiklasser er ikke så lette at tolke, fordi et givent aggregat kan have forskellige energiklasse alt efter det valgte driftspunkt.

07/2011
Energirammeberegning i henhold til BR10:2010 (Publ.nr. 9.18)
Læs her, hvordan luftmængde, virkningsgrad og specifikt elforbrug beregnes for boligventilation og kontorer mv. Få endvidere et overblik over hvilke data energirammeberegningsprogrammet Be10 kræver for at kunne udføre en energirammeberegning. EXHAUSTO har i en samtale med forskningschef Søren Aggerholm, SBi fået uddybet en række detaljer, der har dannet grundlag for denne artikel.

2011, revideret 5/2012

BR10 - Projektering af ventilationsanlæg ud fra behov (Publ.nr. 9.17)

I de tidligere artikler har emnerne specifikt elforbrug, temperaturvirkningsgrad og frostsikring samt fugtstyring været behandlet. I denne artikel vil vi se nærmere på krav og muligheder i forbindelse med behovsstyring af ventilationsanlæg indenfor områderne: Skoler - Boliger - Kontorer.

2011, revideret 5/2012
BR10 - Behovsstyret boligventilation i fler-familieboliger (Publ.nr. 9.16)
Denne artikel er nr. 3 i en serie, der beskriver konsekvenserne af BR10 for ventilationsanlæg. I denne artikel beskrives, hvorfor det kan være en fordel med behovsstyret ventilation i boliger, og hvordan man projekterer det.

2010, revideret 5/2012
BR10 - Hvordan skal vi frostsikre varmegenvindingen? (Publ.nr. 9.15)
I artiklen beskrives de forskellige varmegenvindingsmetoder samt hvilke løsninger der kan bruges hvor, forskellige frostsikringsmetoder og en nøjere beskrivelse af bypass af-isningsmetoden.

 

EXact2 - for calculation

Beregnings-
programmer

Benyt EXHAUSTOs gratis online beregningsprogrammer til beregning af ventilationsanlæg og systemløsninger

Find beregningsprogrammer her
Vex overview

VEX-oversigt

Få et hurtigt overblik over hele programmet af kompakte VEX-aggregater med varmegenvinding.

Se VEX-oversigten her