Eksperter på indendørs luftkvalitet udtaler...

Wygocky-banner

Indendørs luftkvalitet er alles ansvar

12.000 liter. Det er den mængde luft, vi indånder hver dag.

12.000 liter luft svarer til 26.000 åndedrag. Og fordi luft ikke kun er noget, vi indånder, men også en forudsætning for et sundt liv, forpligter EXHAUSTO sig til at tage vare på sundheden for alle, når det gælder indeklimaets påvirkning af os mennesker.

Vidste du, at indeluften er op til 8 gange mere forurenet end udeluften, samtidigt med at vi tilbringer op til 90 % af vores tid indendørs?

Vidste du, at dårlig indendørs luftkvalitet kan føre til kræft, allergi, søvnløshed og andre åndedrætsproblemer, og at det påvirker omkring 235 millioner mennesker* i verden hvert år?

Hos EXHAUSTO  er Indoor Air Quality (IAQ) ikke så vanskeligt, godt indeklima er en del af vores DNA. I årtier har vi samarbejdet med fagfolk i byggebranchen for at bidrage til at skabe sundere indeklima.

Vores kompetencer inden for luftbehandling gør os i stand til at hjælpe med at designe intelligente, indendørs opholdsområder, som værner om menneskers sundhed. Hvor vi bor, arbejder og har det sjovt, holder Aldes /EXHAUSTO øje med brugernes trivsel gennem innovative løsninger, der forbedrer den indendørs luftkvalitet. 

Højtydende, energirigtige løsninger, der respekterer miljøet, gør det muligt at forny og rense indeluften samt at opvarme og afkøle den.

Få input fra læger, professorer, ingeniører, politikere, installatører og endda kunder:

Se vores serie af udtalelser fra eksperter give svar på de spørgsmål, som dine kunder kan stille om indendørs luftkvalitet.

Se udtalelse fra Gaofeng Deng,
direktør for China Academy of Building Sciences Co., Ltd.

EXHAUSTO er med dig hele vejen, når det gælder om at finde optimale ventilationsløsninger 

Dette er afgørende for at reducere risikoen for bl.a. COVID-19-smitte

Nye videnskabelige undersøgelser viser, at et godt ventileret rum reducerer risikoen for smitte med SARS COV-2** med en faktor 10. 

Ud over de allerede kendte fordele (forbedring af søvnkvalitet, øget koncentrationsevne osv.), har god ventilation også vist sig at reducere risikoen for smitte. Derfor er det nødvendigt med pålidelige og effektive ventilations- og luftrensningsløsninger, især fordi COVID-19-virusset ser ud til at blive et sæsonbetinget problem som influenza. ***

Hvordan ved du, om rummet er godt ventileret?

En af nøgleindikatorerne er koncentrationen af kuldioxid (CO2) i et rum. Denne lugtfri og farveløse gas, der er naturligt til stede i atmosfæren, produceres også af levende organismer, herunder af mennesker, når de trækker vejret. Styring af CO2-niveauet i lukkede rum er afgørende; jo højere CO2-niveauet er, jo dårligere er indeklimaet, og det kan i sidste ende blive farligt for brugerne. Derfor bør koncentrationen af CO2 i et rum ikke overstige 1000 ppm.

EXHAUSTO, der er specialist i indeklimaløsninger, står klar til at give dig komplette ventilationsløsninger, der kan behovstyres efter f.eks. CO2-niveau, fugtniveau eller ud fra om rummet er i brug.


Til ventilation af klasselokaler...

VEX308, det intelligente luftbehandlingsanlæg er vores skole-unit. Takket være den integrerede CO2-føler vil ventilationsniveauet variere og tilpasse sig antallet af elever/studerende, så de hele tiden oplever et behageligt indeklima. Andre fordele: Det er nemt at installere – et anlæg i hvert lokale uden fælles kanalsystem – smart til renoveringsprojekter.

Læs mereTil kontorventilation...

Det avancerede og meget energieffektive VEX4000 modulaggregat sørger for et godt indeklima på kontoret. Med en lang række moduler har du mulighed for at sammensætte netop det VEX4000-aggregat, som passer til dit projekt. Som en særlige energirigtig løsning kan VEX4000 vælges med reversibel køle-varmepumpe. Den indbyggede automatik styrer bl.a. luftmængder, varme og køling og sikrer derfor en optimal styring af indeklimaet.

Læs mere


Living-ikon

Til boligventilation af flerfamiliehuse

Decentral boligventilation

VEX40T er et kompakte og energieffektivt ventilationsaggregat beregnet til indbygning i et garderobeskab - den sidder lige i skabet! VEX40T er enkelt at montere, har et lavt energiforbrug og et stort udvalg af filtre, så indeklimaet kan tilpasses både brugerens forventninger og det udendørs miljø.

Læs mere

Central boligventilation

VEX300T, en pladsbesparende løsning, der er konstrueret med indbygget køle- eller varmeflade og alle fire studse i top. Dette giver et minimalt krav til gulvplads. VEX300T er meget energieffektivt, lydsvagt og enkelt såvel at installere som vedligeholde.

Læs mere


Ovennævnte løsninger præsenterer kun et udsnit af vores brede produktpallette. Du er altid velkommen til at kontakte os, så vi kan hjælpe dig med at finde den optimale løsning til netop dit projekt. 

* I følge WHO
** Small droplet aerosols in poorly ventilated spaces and SARS-CoV-2 transmission, The Lancet Journal of Respiratory Medicine, Mai 2020

*** Murray CJL, Piot P. The potential future of the covid-19 pandemic: will SARS-CoV-2 become a recurrent seasonal infection, 2021

Se seriens øvrige videoer her

Indendørs luftforurening - hvad betyder den for os mennesker?

v/ph.d., ass. professor Pawel Warcocki,
ICIEE, DTU i Danmark

Video-thumbnail-expert-reviews-play

Lovgivning og handling fo bedre indeklima        

v/parlamentsmedlem og formand for
Det nationale Indeklimaråd Jean-Luc Fugit  

Expert-reviews-Fugit

Building Science, byggeri og indendørs luftkvalitet

Direktør for programmet "Building America" U.S. Department of Energy

Banner-Werling-Expert-reviews-DK

Indeklimaets indvirkning på vores lunger

Sebastien Couraud, leder af den akutte lungeafdeling på Syd-Lyon Sygehuscenter

Expert-Review-Couraud-banner-DK

KONTAKT OS I DAG

Få gratis rådgivning om ventilations-
produkter og systemløsninger 

EXHAUSTO A/S
Odensevej 76
DK 5550 Langeskov

Tel +45 65 66 12 34
E-mail: salgdk@exhausto.dk
Teaser-beregning

Beregnings-
programmer

Benyt EXHAUSTOs gratis online beregningsprogrammer til beregning af ventilationsanlæg og systemløsninger

Find beregningsprogrammer her
Vex overview

VEX-oversigt

Få et hurtigt overblik over hele programmet af kompakte VEX-aggregater med varmegenvinding.

Se VEX-oversigten her