Ecodesignkrav til ventilatorer

Følgende beskrivelse gælder både for EXHAUSTOs ventilatorprogram og for de ventilatorer, som er monteret i vores kompakte VEX-serier. Siden 2013 har det været et krav at alle ventilatorer mellem 125W og 500kW skulle opfylde en minimumseffektivitetsgrad (N) i bedste driftspunkt. De forskellige ventilatortyper måles efter forskellige metoder. Det er nødvendigt for at tage hensyn til de enkelte ventilatorers egenskaber og anvendelsesområder – da virkningsgraden her har indflydelse.

Diagrammet viser hvilke minimumskrav, der stilles til de forskellige ventilatortyper. Dvs. at total virkningsgraden for den enkelte motor/ventilator skal ligge over den gældende kurve.

Ventilatorer med betegnelsen VSD (variable speed drive) kan indstilles til ønsket driftspunkt, og er typisk ventilatorer med FC- eller EC-motor – her vist med stiplet linje. Ventilatorer med spændingsregulerede motorer skal opfylde kravene, der er vist med fuldt optrukket linje

 Ecodesign, ventilatorer

 

Hvilke værdier skal angives for ventilatorer

  • Reel virkningsgrad i optimalt driftspunkt
  • Anvendt målemetode
  • Effektivitetsgrad (N) er en matematisk konvertering til 10 kW, således at effektiviteten kan kontrolleres i forordningen EC327/2011

EXHAUSTO har testet hele sit produktprogram i henhold til kravene og har sikret, at alle produkter overholder 2015-kravene. Bl.a. har vi indført EC-motorteknologi, og dermed øget energieffektiviteten yderligere. Det betyder at alle ventilatorer fra EXHAUSTO har en virkningsgrad, der ligger pænt over minimumskravene fra 2015.

Find Ecodesigndata  for ventilatorer

Ecodesign data findes under de enkelte ventilatorers tekniske data (pr. størrelse).


KONTAKT OS I DAG

Få gratis rådgivning om ventilations-
produkter og systemløsninger 

EXHAUSTO A/S
Odensevej 76
DK 5550 Langeskov

Tel +45 65 66 12 34
E-mail: salgdk@exhausto.dk
Teaser-beregning

Beregnings-
programmer

Benyt EXHAUSTOs gratis online beregningsprogrammer til beregning af ventilationsanlæg og systemløsninger

Find beregningsprogrammer her
Vex overview

VEX-oversigt

Få et hurtigt overblik over hele programmet af kompakte VEX-aggregater med varmegenvinding.

Se VEX-oversigten her